Volledig scherm
Bekladding van de spelersbus van Roda JC met de tekst 'MVV'. © Facebook Oswald Wouda

Spelersbus Roda JC vernield en beklad met MVV-leus in aanloop naar derby

Een dag voor de derby van zondag tegen MVV is de spelersbus van voetbalclub Roda JC ernstig vernield. Meerdere ramen zijn ingegooid en op de zijkant van de pas vernieuwde touringcar is met grote letters ‘MVV’ gekalkt.

Volgens een woordvoerder van Roda is de bus in de nacht van vrijdag op zaterdag vernield. Hij spreekt van een ‘smakeloze’ actie. „Wij betreuren dit enorm.” Dat meldt De Limburger. 

Machteloos

MVV-directeur Paul Penders baalt als een stekker van de vernielingen. „Dit is werk van vandalen, dit heeft niks met voetbal te maken”, reageert hij. „Dit is verschrikkelijk, we staan machteloos tegenover mensen die zoiets doen. Dit soort vandalen realiseert zich niet wat voor gevolgen zo’n actie kan hebben. Dit kan weer olie op het vuur gooien, terwijl we er juist alles aan doen om de derby zo normaal mogelijk te laten verlopen.”

Beladen geschiedenis

De derby tussen Roda en MVV, die zondag om 12.15 uur in Kerkrade wordt gespeeld, kent een beladen geschiedenis. Meer dan eens ontaardden duels tussen beide partijen in rellen.

De vorige wedstrijd, in Maastricht, moest nog tijdelijk worden stilgelegd omdat oud-MVV-speler Jordy Croux door een deel van de fanatieke aanhang werd bekogeld met bier en voorwerpen. Ook in Kerkrade liep het vorig seizoen uit de hand.

Volledig scherm
Vernielde ruiten. © Facebook Oswald Wouda
Volledig scherm
Vernielde ruit. © Facebook Oswald Wouda