Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Spoedzorg Midden-Limburg weer zoals vóór corona

Met het opheffen van een speciaal wegens coronadrukte in het leven geroepen centraal callcenter, is de spoedzorg voor Midden-Limburg weer georganiseerd zoals vóór corona. Wel zijn er extra voorzorgsmaatregelen, meldt De Limburger.

Voor spoedeisende zorg in de avonduren, ’s nachts en in de weekenden kunnen inwoners van Midden-Limburg weer -na telefonische afspraak- terecht bij de spoedposten in Weert of Roermond.

Wegens coronadrukte had huisartsenkoepel Meditta een centraal meldpunt ingesteld. Als er mogelijk corona in het spel was, werden patiënten doorgestuurd naar aparte corona-hulpposten: in Weert in de voormalige huisartsenpost tegenover het ziekenhuis, in Roermond bij het coronacentrum in Theaterhotel De Oranjerie. Alle overige patiënten moesten naar een tijdelijk ingerichte spoedpost in Medisch Centrum Echt.

Alle patiënten kunnen weer terecht in de reguliere spoedposten. Doordat er extra veiligheidsmaatregelen gelden om nieuwe besmettingen te voorkomen, kunnen de wachttijden wel oplopen. Er mogen bijvoorbeeld niet teveel patiënten tegelijkertijd in de wachtkamer zitten. Ook moeten huisartsen zich vaker omkleden.