Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Thijs H. moet verplicht naar rechtbank komen

Drievoudig moordverdachte Thijs H. moet vrijdag verplicht aanwezig zijn bij de eerste zitting in zijn zaak voor de rechtbank in Maastricht. De rechtbank heeft dat vandaag aan H. laten weten.

De 27-jarige Hagenaar wordt verdacht van het doden van een vrouw in de Scheveningse Bosjes op 4 mei en van het doden van een vrouw en man op de Brunssummerheide drie dagen later. De zaak wordt vrijdag nog niet inhoudelijk behandeld, er wordt alleen gesproken over de stand van het onderzoek, de voorlopige hechtenis en de verdere planning.

De rechter-commissaris besloot kort na de aanhouding van H. dat hij ter observatie moet worden opgenomen in het Pieter Baan Centrum.

  1. Thijs H. bekent moorden: ‘stemmen gaven me de opdracht’, OM kritisch over psychose
    VIDEO

    Thijs H. bekent moorden: ‘stemmen gaven me de opdracht’, OM kritisch over psychose

    Verdachte Thijs H. bekent de drie moorden op wandelaars in Den Haag en Heerlen begin mei. Hij kreeg daarvoor ‘opdrachten’ via kentekens en tv-programma's, zo bleek tijdens de eerste rechtszitting vandaag in Maastricht. Het OM is sceptisch hierover en suggereert dat H. die geestesziekte veinst. Ook zijn ‘veelvuldige drugsgebruik’ moet onderzocht worden. Eerder ontkende H. nog iedere betrokkenheid.