Volledig scherm
Politiecontrole, ter illustratie. © COR DE KOCK

Tientallen boetes, drie aanhoudingen en vier inbeslagnames bij grote politieactie Blerick

Bij een grote politieactie gisteravond in Blerick zijn drie aanhoudingen verricht, 38 verkeersovertredingen geconstateerd en vier voertuigen in beslag genomen. Dat schrijft De Limburger.

Dat laat de politie daags na de actie op de parkeerplaats voor de Lambertuskerk weten. De controle was onderdeel van het project Pandora, waarin politie, gemeente Venlo, Openbaar Ministerie en Belastingdienst samenwerken om de veiligheid en de leefbaarheid in Blerick te vergroten.

Verdovende middelen

Twee van de drie aanhoudingen betroffen twee mannen op een scooter, die een vuurwapen op zak hadden, onder invloed van drugs waren en op een onverzekerd voertuig reden. De derde aangehouden persoon is een bestuurder, die reed onder invloed van verdovende middelen.

De Belastingdienst nam vier voertuigen in beslag in verband met uitstaande vorderingen. Ook inden ze ter plekke een geldbedrag van ruim 4000 euro. De politie vond in een auto valse biljetten van 20 euro. Dat is in beslag genomen. Daarnaast werden bekeuringen uitgeschreven voor diverse verkeersovertredingen, zoals rijden onder invloed, te hard rijden, geen gordel dragen of defecte verlichting.