Twee vermiste mannen uit Oostrum om het leven gekomen in gierkelder

videoIn het Limburgse Oostrum zijn vanmiddag de stoffelijke overschotten van twee mannen gevonden in de gierkelder van een varkensboerderij. De mannen komen uit Venray en zijn 75 en 49 jaar oud.

Het tweetal werd vermist op een boerderij aan de Zomp in Oostrum, in de Limburgse gemeente Venray. Familieleden kregen geen contact met de mannen, en wisten dat de twee in de gierkelder bezig waren. De brandweer werd rond 14.00 uur gealarmeerd en is een zoektocht gestart.

De mannen waren aan het werk bij de mestopslag, schrijft De Limburger. Er staat een tractor met slangen voor giertransport bij de put. Hoe het drama zich precies heeft kunnen voltrekken is nog niet duidelijk. De Arbeidsinspectie zal een onderzoek houden.

Er rukte nog wel een traumahelikopter uit maar dat mocht niet meer baten. De brandweer Limburg-Noord laat weten dat ‘helaas alle hulp te laat kwam’.

De politie spreekt van een noodlottig ongeval. 

Volledig scherm
De brandweer op een boerenbedrijf in het buitengebied van Oostrum op zoek naar twee vermiste personen. © SK-media

Bedwelmd

Het is niet de eerste keer dat een dodelijk ongeluk voorkomt in een gierkelder. Twee jaar geleden vielen een vader en zijn zoon in een mestput in het Groningse Oldehove. De jongen viel er als eerste in en raakte bedwelmd door de gassen uit de mest. Zijn vader, die hem probeerde te bevrijden, raakte vervolgens ook bedwelmd. 

De vrijwillige brandweer slaagde er uiteindelijk in om het tweetal te bevrijden. Ook toen rukte er een traumahelikopter uit om hulp te verlenen. Beide slachtoffers zijn daarna in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Waar de 16-jarige jongen vijf dagen later overleed. 

  1. LIVE | Bottas seconde sneller dan Verstappen, problemen voor Vettel
    Derde testdag Barcelona

    LIVE | Bottas seconde sneller dan Verstappen, problemen voor Vettel

    Max Verstappen reed afgelopen woensdag bij de eerste testdag liefst 168 rondes over het Circuit de Barcelona-Catalunya in Montmeló, waarmee hij een totale afstand van 781 kilometer aflegde. Gisteren werd de nieuwe RB16 getest door zijn teamgenoot Alexander Albon, op deze derde testdag in zonnig Barcelona is het weer de beurt aan Verstappen. Ochtendsessie: 9.00 - 13.00 uur Middagsessie: 14.00 - 18.00 uur