Volledig scherm
© ANP

Tweede verdachte aangehouden voor mishandelen motoragent in Klimmen

De politie heeft vanmorgen een tweede persoon aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van een motoragent in Klimmen. De agent raakte woensdagavond daarbij lichtgewond. Het gaat om een 27-jarige man uit Klimmen. Een 53-jarige plaatsgenoot werd eerder al aangehouden.

De agent wilde woensdag rond 22.00 uur in Heerlen een auto met daarin het tweetal controleren, omdat ze door hun rijgedrag opvielen in het verkeer. De auto ging er echter vandoor, waarop de agent de achtervolging inzette.

Die achtervolging eindigde op de Retersbekerweg, waar het tweetal de auto stop zette. Daar vluchtte de bestuurder in eerste instantie weg van de agent. Op het moment dat de agent de bijrijder aanhield, kwam de bestuurder echter terug en ontstond er een schermutseling waarbij de agent gewond raakte, meldt de politie. Hierna ging de bestuurder er te voet vandoor. De agent loste hierop twee waarschuwwingsschoten. De politie kon de bijrijder ter plekke aanhouden. Naar de bestuurder werd nog gezocht met een poltiehelikopter en politiehonden, maar zonder resultaat. De identiteit van de man was wel bij de politie bekend.

De agent is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld. Naar omstandigheden gaat het goed met hem, laat de politie weten.