2020-03-21 20:01:27 LANDGRAAF - Een bord met coronamaatregelen voor recreanten bij de Wilhelminaberg in Landgraaf, de langste trap van Nederland. ANP MARCEL VAN HOORN
Volledig scherm
2020-03-21 20:01:27 LANDGRAAF - Een bord met coronamaatregelen voor recreanten bij de Wilhelminaberg in Landgraaf, de langste trap van Nederland. ANP MARCEL VAN HOORN © ANP

Veel te veel sporters: trappen Wilhelminaberg per direct afgesloten

De gemeente Landgraaf sluit met onmiddellijke ingang de Wilhelminaberg en het recreatieve gebied eromheen. De reden is dat er ondanks de corona-uitbraak te veel mensen komen sporten en wandelen.

Dat schrijft De Limburger. „Ik vind het heel vervelend dat ik dit besluit heb moeten nemen” zegt burgemeester Raymond Vlecken. „Na diverse waarschuwingen zien wij nog steeds veel mensen sporten en recreëren in het gebied. Er kan op die manier geen veilige afstand gehouden worden van elkaar. En dat is gevaarlijk en verboden!”

Boetes

Vlecken heeft Annemarie Penn-Te Strake, burgemeester van Maastricht en voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg, gevraagd het aanwijzingsbesluit van de sluiting van de Wilhelminaberg te tekenen. Handhavers van de gemeente Landgraaf zullen actief controleren en bij overtreding een boete opleggen van 390 euro, laat Vlecken weten.

Hardlopers

De Wilhelminaberg met de bekende trappen naast Snowworld is een populaire plek waar sporters samenkomen. Zondagochtend was de Wilhelminaberg nog geopend en waren er hardlopers en wandelaars actief. Op dat moment was het niet druk en kon de anderhalve meter afstand gehandhaafd worden.

Later werd het drukker en kwamen er handhavers om de berg af te sluiten. De aanwezige sporters en wandelaars werden gesommeerd om de Wilhelminaberg te verlaten. Daar werd in eerste instantie verbolgen op gereageerd, maar na uitleg over de noodzaak van de maatregel gingen de mensen zonder tegenstribbelen weg. Burgemeester Vlecken laat weten dat hij geen klachten heeft ontvangen over het verloop van de ontruiming van de Wilhelminaberg.