De Geul in het centrum van Valkenburg, maanden na de watersnood. De overstromingen in Limburg van afgelopen zomer richtten veel schade aan.
Volledig scherm
De Geul in het centrum van Valkenburg, maanden na de watersnood. De overstromingen in Limburg van afgelopen zomer richtten veel schade aan. © ANP

Watersnood Limburg was voorbij het ergste scenario

De watersnood die Limburg in juli 2021 trof, was voorbij het ergste scenario. Zo’n ramp kan zich overal in Nederland voltrekken. De kans dat Nederland als gevolg van de klimaatverandering te maken krijgt met extreem hoogwater en andere extremen zoals sneeuwval, droogte en hagel is reëel. Voor het beheersen van deze crises is een andere aanpak nodig en overheidsorganisaties moeten zich daarop beter voorbereiden.

  1. Vooral Limburg getroffen door noodweer: woning in Beek staat op instorten, straten onder water
    Code Oranje

    Vooral Limburg getroffen door noodweer: woning in Beek staat op instorten, straten onder water

    In Limburg hebben zware onweersbuien vanmiddag tot grote schade en veel overlast geleid. Het noodweer was vooral hevig in de voormalige westelijke mijnstreek rond Geleen, waar de hulpdiensten overstelpt werden met honderden meldingen. Zo waaiden er pannen van daken, kwamen bomen en stenen op de weg terecht en deden zich enkele kleinere verkeersongevallen voor door de hevige wind en stortbuien. In Beek waaiden enkele daken van woningen. Eén van de huizen staat op instorten. Lees hieronder ons liveblog terug.