Burgemeester van Weert Jos Heijmans
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester van Weert Jos Heijmans © ANP

Weerter burgemeester Heijmans legt voorzitterschap stichting tijdelijk neer

Burgemeester Jos Heijmans trekt zich tijdelijk terug als voorzitter van de Stichting International Award for Young People. Dat heeft hij donderdagavond tijdens een ingelaste bestuursvergadering van die stichting medegedeeld.

 1. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest rechter) strook als er iemand op de vierde rijdt?’
 2. Staatssecretaris Defensie begrijpt Limburgse zorgen om geluidsoverlast militaire vliegtuigen

  Staatsse­cre­ta­ris Defensie begrijpt Limburgse zorgen om geluids­over­last militaire vliegtui­gen

  Staatssecretaris Christophe van der Maat (VVD) van Defensie gaat samen met andere bewindslieden in het kabinet overleggen welke mogelijkheden er zijn om iets te doen aan de lawaaioverlast die Awacs-vliegtuigen boven oostelijk Zuid-Limburg veroorzaken. Hij zei dat tijdens overleg met vertegenwoordigers van de gemeente Beekdaelen en de actiegroep Stop Awacs vrijdag in het gemeentehuis in Schinnen.