De eerste patienten komen terug in het ziekenhuis VieCuri. Het ziekenhuis, dat vlak bij de Maas ligt, werd volledig ontruimd om een eventuele overstroming voor te zijn.
Volledig scherm
De eerste patienten komen terug in het ziekenhuis VieCuri. Het ziekenhuis, dat vlak bij de Maas ligt, werd volledig ontruimd om een eventuele overstroming voor te zijn. © ANP

Ziekenhuis Venlo ontvangt weer patiënten na sluiting om hoogwater

Ziekenhuis VieCuri in Venlo heeft woensdag de deuren weer geopend. Het ziekenhuis werd vrijdag uit voorzorg gesloten en alle 237 patiënten werden geëvacueerd, omdat de waterstand in de nabijgelegen Maas gevaarlijk hoog was. 

  1. Defensie helpt Waterschap Limburg met opruimen en herstelwerk

    Defensie helpt Waterschap Limburg met opruimen en herstel­werk

    Na eerder hand- en spandiensten te hebben geleverd aan de Veiligheidsregio’s Limburg-Zuid en -Noord, gaat de landmacht nu het Waterschap Limburg helpen. Defensie meldt dat het waterschap zelf te weinig capaciteit heeft om voor het komend weekend alle geplande opruim- en herstelwerkzaamheden af te ronden. Het is belangrijk het werk voor het weekend af te ronden. Dan kan er weer neerslag vallen en moeten de beken en kanalen hun water weer vrij kunnen afvoeren, zodat het water daar niet onnodig hard stijgt.
  2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”