1. Snel, gezond en lekker: pitabroodjes met gehakt en groenten
    Maggi

    Snel, gezond en lekker: pitabrood­jes met gehakt en groenten

    Maak kennis met het familierecept van de familie Kuilboer. Dit recept gaat ver terug in de tijd. Maar liefst 25 jaar geleden was dit gerecht met pitabroodjes al een favoriet voor thuis, op vakantie of op de camping. Deze pitabroodjes met gehakt en veel groenten leerde Antje maken in haar studentenhuis in Utrecht. Een ideaal gerecht, ook als je veel mensen aan tafel hebt. Een makkelijk en simpel gerecht om aan je receptenreeks toe te voegen. Aan de slag.
  2. Geheim recept: de lekkerste gehaktballen van oma Koosje
    Maggi

    Geheim recept: de lekkerste gehaktbal­len van oma Koosje

    Niets is lekkerder dan op een herfstdag op te warmen met een bordje Hollandse kost. De Brabantse familie van Gastel begrijpt dit als geen ander. Ze omschrijven zichzelf als een bourgondische familie en houden van gezelligheid en een eettafel vol mensen. De gehaktballen van oma Koosje kunnen niet ontbreken als de hele familie op bezoek komt. Dit recept blijft het allerlekkerste. De kinderen en kleinkinderen zijn dat ook erg blij als ze nog een portie mee naar huis krijgen.
  3. Staat deze ovenschotel met koolvis en rucola bij jou op tafel vanavond?
    Maggi

    Staat deze ovenscho­tel met koolvis en rucola bij jou op tafel vanavond?

    Deze ovenschotel met vis en frisse rucola is een heerlijk gerecht voor in de zomer! En laten we eerlijk zijn, zo’n makkelijk ovenrecept is al-tijd fijn. Na een korte voorbereidingstijd verwerk je alle ingrediënten in een schaal en laat je de oven de rest van het werk voor je opknappen. Wist je dat koolvis familie is van de kabeljauw? De koolvis is in deze tijd van het jaar volop verkrijgbaar en qua smaak op zijn lekkerst. Een echte aanrader dus!
  4. Fan van de Poké Bowl? Probeer dan ook eens deze Hollandse variant
    Maggi

    Fan van de Poké Bowl? Probeer dan ook eens deze Hollandse variant

    Bowls zijn hot! Zo hebben we onder andere al kennis mogen maken met de Hawaiiaanse poké bowl en de uit Brazilië afkomstige açai bowl. Wij hebben nu een Hollandse variant bedacht. Deze oer-Hollandse stamppot bowl met aardappelpuree, lekker veel groenten en gehaktballetjes met pikante jus! Lekker én echt comfort food tijdens een avondje bijkletsen met vrienden of family time met het hele gezin. En zeg nou eerlijk, hij ziet er toch ook heel gezellig en kleurrijk uit?
  1. Kleurrijke saffraanrisotto met garnalen
    Maggi

    Kleurrijke saffraanri­sot­to met garnalen

    We negeren de winter en doen gewoon alsof we aan een romantisch tafeltje op een mooi plein in Italië zitten. Dit is precies hoe familie van der Lecq het ook aanpakt. Vroeger ging Daan met zijn hele familie regelmatig op vakantie naar idyllische plekjes in Italië. In een klein Italiaans stadje heeft Daan voor het eerst de saffraan pasta gegeten. Eenmaal thuis, heeft hij er een kunst van gemaakt om ieder recept zo goed mogelijk na te maken. Daan verving de pasta voor risotto en liet zijn hele familie ervan proeven. “Het is heerlijk”, klonk het. Tijd om ook jouw familie te laten proeven van deze smeuïge risotto en je in Italiaanse sferen te begeven. Deze risotto met saffraan, garnalen en courgette is een kleurrijk en smaakvol feestje op je bord. Buon appetito!
  2. Lekker, simpel én verantwoord: couscous met gekruide kip
    Maggi

    Lekker, simpel én verant­woord: couscous met gekruide kip

    Doordeweeks kan het soms een hele uitdaging zijn om alle ballen hoog te houden en naast de dagelijkse drukte van school, werk en sport óók nog eens voor een appetijtelijke en verantwoorde maaltijd te zorgen. Wij kennen het probleem! Deze dagen vragen om makkelijke, lekkere en gezonde recepten. Couscous is bij uitstek de perfecte maaltijd om simpel en snel op tafel te zetten en dit recept met gekruide kip, gegrilde groenten en mozzarella is daarnaast ook nog eens ontzettend lekker en vol met groenten! Wanneer ga jij ‘m proberen?
  3. Herfstige pompoensoep met kerrie masala
    Maggi

    Herfstige pompoen­soep met kerrie masala

    Willemien haar passie is koken, ze heeft thuis maar liefst 1200 kookboeken. Ze vindt het leuk om mensen te inspireren met haar gerechten, maar ook om zelf geïnspireerd te raken door andere keukens en culturen. Dit gebeurd vaak wanneer ze op vrijdagavond naar haar kookclub gaat. Samen met 10 andere vrouwen proberen ze verschillende gerechten uit. Deze kookclub voelt voor Willemien als familie, ze zijn echte vriendinnen geworden. Vandaag staat op het menu een echte hit. De soep van Willemien bevat pompoen, zoete aardappel en haar geheime ingrediënt kerrie masala. Iedere keer als Willemien gaat koken, krijgt ze de vraag: “Eten we die lekkere soep weer?” Dit gerecht staat in het teken van gezelligheid en warmte. Een heerlijke maaltijdsoep met lekkere smaken.