Daan Rot-de Launay (47) schrijft en fotografeert, en was getrouwd met muzikant en columnist Jan Rot. Ze heeft vier kinderen: dochters Elvis (20) en Maantje Piet (11) en zoons Rover (17) en Wolf (14).
Volledig scherm
PREMIUM
Daan Rot-de Launay (47) schrijft en fotografeert, en was getrouwd met muzikant en columnist Jan Rot. Ze heeft vier kinderen: dochters Elvis (20) en Maantje Piet (11) en zoons Rover (17) en Wolf (14). © Manon van der Zwaal

Constant dapper zijn breekt mij langzaam op

ColumnDaan Rot-de Launay (47) was getrouwd met muzikant en columnist Jan Rot, die in april overleed. Deze week gaan ze appels plukken bij de herinneringsboom van Jan.

13 reacties

 • Marijke Vansen

  2 maanden geleden
  Lieve Daan, zo herkenbaar…. Afspraken met POTLOOD in je agenda schrijven. Dat doe ik ook , ik moet mijn grootste liefde nu ruim n jaar missen . Veel sterkte Daan. 🌺🌺🌺🌸🌸🌸
 • Tom van Wijk

  3 maanden geleden
  En er ontstaat ook nieuw leven, want de appel valt nooit ver van de boom. Bon change!
 • Nobel

  3 maanden geleden
  wat een ontzettend leuk idee.. zowel de boom als de nieuwe traditie
 • Bijl

  3 maanden geleden
  Lieve Daan: geen idee of je dit ook leest maar wil het toch proberen. Ik zie geen reden om maar sterk te blijven. Laat je kinderen zien dat er niets mis is met breken door alle emoties. Het is nogal niets zeg ...Ook kapot gaan van verdriet is deel van een leven. Als je dat kan accepteren kom je er sterker uit. Laat je ook gewoon gaan in je verdriet, het is menselijk, je bent geen machine. Zo zien je kinderen dat dit ook bij het leven hoort.!
 • Ineke De Noord

  3 maanden geleden
  Oh dat is ook toevallig wij hebben ook een boom geadopteerd voor onze dochter. Geen appelboom maar een Japanse honingboom. Het is voor ons een plekje om zo af en toe even heen te gaan. Fijn zo'n nieuwe traditie om de appels weg tegeven voor appeltaart. Je bent echt heel dapper en met je vier kinderen doe je het geweldig.