Muzikant Jan Rot (64) is getrouwd met Daan (46). Ze hebben vier kinderen: dochters Elvis (19) en Maantje Piet (10) en zoons Rover (16) en Wolf (13).
Volledig scherm
PREMIUM
Muzikant Jan Rot (64) is getrouwd met Daan (46). Ze hebben vier kinderen: dochters Elvis (19) en Maantje Piet (10) en zoons Rover (16) en Wolf (13). © Manon van der Zwaal

De meur van een stoma is niet te harden, veel erger dan bij een gewone drol

ColumnMuzikant Jan Rot hoorde in juli dat hij ongeneeslijk ziek is. Deze week vertelt hij over het leven met een stoma.

36 reacties

 • Van der Want

  1 jaar geleden
  Lieve Jan, jij weet van de nood letterlijk een deugd te maken! Helaas het is niet anders, we hadden het graag anders gezien voor je, misschien heb je nog een mogelijkheid met wietolie en of cbd olie, gewoon proberen, en ffe niet naar de dokters luisteren die raden dat toch maar af! wat kan je toch kostelijk schrijven, ik geniet van je stukjes.
 • Wildenbeest

  1 jaar geleden
  Wat jij hier schrijft heeft mijn man allemaal niet gewild..Hij moet al lang ziek geweest zijn, wilde niet naar een dokter.. Ik dacht dat hij last had van zijn maag..een kwaal die hij vroeger ook had gehad, kocht Nexium voor hem wat natuurlijk niet hielp. Hij veranderde wel, bewoog niet veel meer, had nergens zin in en sliep veel. J.l. december barstte de bom, in dit geval de tumor. Hij werd opgenomen voor een spoedoperatie en overleed binnen drie weken. Hij vond het goed zoals het was. Sterkte!
 • Rietveld

  1 jaar geleden
  Jan, je bent gewoon een kanjer! Zoals je schrijft over alles wat je meemaakt in deze moeilijke fase van je leven, en dat vaak met de nodige humor.
 • Christiane van der Vis

  1 jaar geleden
  Heerlijk zo'n eerlijk relaas!
 • W.E.Q.M. Warmerdam

  1 jaar geleden
  Heer Jan Rot waarom over de lucht van de stoma praten het is voor de meeste mensen van levens belang! Ik heb de darmkankeroperatie ondergaan 23 augustus 2011 en leef nog steeds K vrij alleen er is iets fout gegaan?Heb dus darm breuk het is net of ik een bal heb ingeslikt moet dus ruime kleding dragen over mijn buik! Vedder mag ik niet klagen maar doe het toch! 8 maanden geleden is mijn vrouw overleden na bijna 60 jaar huwelijk!Kinderen zorgen goed voor Opa maar daar koop ik niets voor!