Schrijver Heleen van Royen (56) woont samen met Bart (34). Ze is moeder van Olivia (28) en Sam (24) en oma van Spencer (11 maanden) en van twee bonuskleinkinderen van 13 en 11.
Volledig scherm
PREMIUM
Schrijver Heleen van Royen (56) woont samen met Bart (34). Ze is moeder van Olivia (28) en Sam (24) en oma van Spencer (11 maanden) en van twee bonuskleinkinderen van 13 en 11. © Jeannette Huisman

De Nederlandse traditie om verliezende sporters te huldigen, is verre van ideaal

ColumnHeleen van Royen schrijft wekelijks over haar persoonlijk leven. Deze week deelt ze haar observaties over het huldigen van verliezende sporters.

13 reacties

 • Ruud van Loenen

  2 maanden geleden
  Het voorbeeld van Noord-Korea lijkt mij niet na te volgen. Wie heeft er ooit nog van enige prestatie van het elftal van Noord-Korea gehoord?
 • Eric Sluyter

  2 maanden geleden
  We moeten misschien Oranje prestaties uit het verleden maar vergeten. Dit elftal, hoewel rijk getooid met klasse spelers, heeft geen enkele vechtlust. Kennelijk zien de spelers, die bij hun eigen clubs wel hun stinkende best doen, een Oranje wedstrijd als een leuk uitje. Helaas, want we hebben in dit EK wel wedstrijden van andere landen gezien waar de spanning vanaf droop. Dat doet Oranje al heel lang niet meer, maar we vinden altijd wel een excuus voor het collectief falen.
 • Peter de Jong

  2 maanden geleden
  De zesjes cultuur in NL en het alsmaar pamperen van losers is funest voor onze beschaving. Het miskent de kracht die ieder individu in zich heeft en dood iedere ambitie. Het gaat er juist om degenen die excelleren nog verder vooruit te helpen. Alleen als je mensen laat beseffen dat ze altijd nog beter kunnen zijn dan ze zelf dachten, kan een samenleving naar een hoger plan trekken.
 • Alfred Tempelman

  2 maanden geleden
  Ah vandaar dat we bij de vorige olympische spelen in 2016 op de 11de plek eindigden. Met 18 miljoen nederlanders hoorden we natuurlijk veel hoger te eindigen. Ook zijn mannen als Verstappen en Van der Poel absolute kleintjes in hun sport en verslaat iedereen ze zomaar. Bij het wielrennen en veldrijden zijn er ook absoluut geen namen te noemen van Vrouwen die voorin rijden. En Sanne Wevers goud op de olympsche spelen, kon ze er maar van dromen. Waardeloos die nederlandse sporters. Nee dan België
 • K. Brouwer

  2 maanden geleden
  Helemaal goed Heleen. Nederland is kampioen in net niet winnaars. Het woord verliezer komt straks niet meer voor in de Dikke van Dale. Wat een malligheid en wat een korte lontjes levert het op. Incasseren is blijkbaar niet meer van deze tijd. Belonen voor slecht presteren blijkbaar wel.
 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  27

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.