ANP / EFE / Susanna Sáez
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP / EFE / Susanna Sáez

Herman Koch over Jiskefet: ‘Wij hadden echt heel vrouwonvriendelijke dingen’

InterviewIn Barcelona leerde hij zijn vrouw kennen en schreef hij zijn eerste roman. Inmiddels heeft Herman Koch (67) er een flat met uitzicht op de Sagrada Familia. Hij schreef er zijn nieuwe boek, Een film met Sophia: ‘Over een meisje en een oudere regisseur, maar dan niet zo’n clichéverhaal’, vertelt hij in ons weekendmagazine Mezza.

8 reacties

 • Henk van Zoggel Zoggel

  1 jaar geleden
  Ze waren gewoon poepgoed. Satire noemde men dat toen. Andere tijden, andere normen.
 • D van den Ochtend

  1 jaar geleden
  Debiteuren, Crediteuren is nog steeds goud. Ondanks dat ik t vaak wel sneu vond voor juffrouw Jannie hahaha... Maar kan niet anders zeggen dat ik nog regelmatig met mijn collega hier op Crediteuren moet lachen. Idd af en toe nog een beuk op tafel en "stift"! Of lachen om Edgar, korfbal , Desert Storm enz enz
 • Ina de Schouwer

  1 jaar geleden
  @Dolly J. de Groot Tegen een mannelijk man mag je haan zeggen.
 • ria abbing

  1 jaar geleden
  Beste Herman Koch jullie waren echt geweldig heerlijke satire, je laat je hoofd toch niet hangen voor die droef toeters.
 • Meijer

  1 jaar geleden
  Stift...Jack in the Box, zelfs na 100x kijken lig ik in een deuk. Of de openingszin van Koch 'sta ik zojuist bij de tramhalte.......' Meesterlijk, zo ook 'toedeledoki' gevolgd door de appel in de prullenbak. Kommissar Tampert (persiflage op de krimi Derrick) is ook onvergetelijk.