Daan Rot-de Launay (46) schrijft en fotografeert, en was getrouwd met muzikant en columnist Jan Rot. Ze heeft vier kinderen: dochters Elvis (20) en Maantje Piet (10) en zoons Rover (17) en Wolf (13).
Volledig scherm
PREMIUM
Daan Rot-de Launay (46) schrijft en fotografeert, en was getrouwd met muzikant en columnist Jan Rot. Ze heeft vier kinderen: dochters Elvis (20) en Maantje Piet (10) en zoons Rover (17) en Wolf (13). © Manon van der Zwaal

Jan keert meer en meer in zichzelf, hij blijft herhalen ‘Ik heb het goed gedaan, ik ga naar huis’

ColumnDaan Rot-de Launay (46) was getrouwd met muzikant en columnist Jan Rot, die in april overleed. Deze week vertelt ze over Jans keuze voor euthanasie en de dag dat het zover was.

34 reacties

 • Ria Oplaat

  1 maand geleden
  Jullie allebei Daan en Jan betekenen veel voor mensen in deze situatie. Euthanasie en rouwverwerking, het is nogal wat. Ook grote bewondering voor jullie dochter Elvis.
 • Anke Groenewoud

  1 maand geleden
  Geen woorden voor, alleen kippenvel. Dat jullie, Jan en jij, dit met ons hebben gedeeld, moet een hoop mensen met angst voor de dood helpen. Dank jullie wel. Anke Groenewoud.
 • Anoniem

  1 maand geleden
  Lieve Daan, wat een mooie woorden, en wat lief en intiem beschreven. Dank je wel daarvoor. Het voelt nu net alsof ook wij ook een beetje meer dichtbij afscheid hebben mogen nemen. Nu, na het lezen, wederom in tranen. Wat had ik jullie samen toch graag meer tijd gegund… Jan is bij zijn vader en moeder; maar wij bij jullie hoor. Sterkte lieve familie. Winny Reeders
 • Helma van de Put

  1 maand geleden
  Wat prachtig beschreven Daan. Mijn lieverd is afgelopen augustus op dezelfde wijze gegaan en dit verhaal zou het mijne kunnen zijn. Ik heb dezelfde woorden op de rouwkaart gezet. "In liefde losgelaten" en jullie hebben dat goed gedaan!! Tranen van herkenning.... Sterkte voor jou en je kinderen.
 • Ria Stevens

  1 maand geleden
  Lieve Daan wat ontzettend moedig op het hele proces met ons te delen. En met liefde en pijn op de golven verder te leven. Dikke knuffel voor jullie alle. Mvgr Ria Stevens