Vera Bergkamp, voorzitter van de Tweede Kamer.
Volledig scherm
PREMIUM
Vera Bergkamp, voorzitter van de Tweede Kamer. © Hollandse Hoogte / ANP

Kamervoorzitter: 'Ik merkte dat ik meisjes leuk vond, maar kon dat nog geen etiket geven’

Vera BergkampHaar Marokkaanse vader verkocht sanitair, haar Nederlandse moeder werkte in een lederwarenzaak, Vera Bergkamp (50) schopte het tot voorzitter van de Tweede Kamer. ‘Als het zomerreces begint, moeten mijn vrouw en ik eerst even uitvechten wie als eerste de nieuwe Nicci French leest’, vertelt ze in ons weekendmagazine Mezza.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  21

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.