Midas Dekkers.
Volledig scherm
PREMIUM
Midas Dekkers. © Marco Okhuizen

Midas Dekkers schrijft boek over mensenrassen: ‘Qua racisme hebben we er potje van gemaakt’

Omdat hij rekening houdt met gedoe, wachtte hij lang met het schrijven van Wat loopt daar? Bioloog en schrijver Midas Dekkers (75) waagt zich aan een heikel onderwerp: mensenrassen. ,,Dit wilde ik maken voordat ik de pijp uitga.”

23 reacties

 • Frank Pulmanns

  1 jaar geleden
  Het aantal mensen in deze commentaarsectie dat niet weet dat de mensaap die wij de mens noemen de soort Homo Sapiens is, en dat ras en soort ook niet hetzelfde zijn (denk aan hondenrassen - hond is de soort, pekinees, of golden retreiver is het ras), is veel te hoog.
 • Hans Laats

  1 jaar geleden
  Hans Laats. Men kan zoveel boeken schrijven over rassen e.d.. 1-Ding is zeker wij alle volken ongeacht huidskleur stammen af van de Homosapiens
 • Ab Doorzon

  1 jaar geleden
  Determineren en classificeren, niets mis mee allemaal....uiteraard mits er geen waardeoordelen aan verbonden zijn. Velen zullen het wel weer niet begrijpen en in de richting van discriminatie ed. wijzen, terwijl dat inhoudt dat er een ongeoorloofd onderscheid gemaakt wordt. Daar is hier geen sprake van en Midas weet dat als geen ander. Succes met je master piece!
 • VIKTOR Bilt

  1 jaar geleden
  Als je een boek over rassen schijft dan heb je het ook over slavernij! Alle bevolkingsgroepen voel zich beter of anders dan de ander. Ze onderdrukken graag de ander en pronken daarmee. En je kunt rassen inderdaad in hokjes plaatsen en dat zal vaak nog kloppen ook, maar dat wil niet zeggen dat de één dommer is dan de ander. Juist elkaar plus punten zien te vinden maakt de samenleving sterker. Maar dat wil niet zeggen dat je elkaar altijd leuk of aardig moet vinden en moet accepteren.
 • Luc van Baalen

  1 jaar geleden
  @Marcelo España : de blanke man bestaat niet. Zet een rus, zweed, duitser, belg en een ier op een rij en je ziet al duidelijke verschillen. En dan noem ik alleen maar noord-europese landen. Ga je er een griek, spanjaard en italiaan bij zetten, wordt het nog veel duidelijker. Ras heeft nix met huidskleur te maken!
 1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”
 2. Onderzoekers Wageningen Universiteit: sla dood die mug (en stuur hem op)
  PREMIUM

  Onderzoe­kers Wageningen Universi­teit: sla dood die mug (en stuur hem op)

  VLISSINGEN - Hoeveel muggen dragen het Westnijlvirus bij zich? Dat wil de Wageningen University & Research (WUR) graag weten. Een oproep begin dit jaar leverde 5744 steekmuggen op en veel onderzoeksdata. Helaas waren daaronder zo weinig Zeeuwse inzendingen, dat over de situatie in Zeeland nagenoeg geen informatie is. Besmette huissteekmuggen kunnen de Westnijlkoorts veroorzaken, die in zeldzame gevallen eenstige afloop kent. De onderzoekers willen zoveel mogelijk doodgeslagen muggen onderzoeken op dit virus en vragen het publiek daarom ze op te sturen.