Daan Rot-de Launay (47) schrijft en fotografeert, en was getrouwd met muzikant en columnist Jan Rot. Ze heeft vier kinderen: dochters Elvis (20) en Maantje Piet (11) en zoons Rover (17) en Wolf (14).
Volledig scherm
PREMIUM
Daan Rot-de Launay (47) schrijft en fotografeert, en was getrouwd met muzikant en columnist Jan Rot. Ze heeft vier kinderen: dochters Elvis (20) en Maantje Piet (11) en zoons Rover (17) en Wolf (14). © Manon van der Zwaal

Ze willen Jans onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau terug

ColumnDaan Rot-de Launay (47) was getrouwd met muzikant en columnist Jan Rot, die in april overleed. Deze week moet ze op zoek naar een medaille van Jan.

36 reacties

 • Gerard Mirer

  2 weken geleden
  Mijn moeder heeft ooit een onderscheiding van de Margriet Orde mogen ontvangen voor het overlijden van haar vader na het torpederen van het schip waar hij als bootsman op werkte in 1942 in de straat van Mozambique voor de kust van Madagaskar door een Japanse Onderzeeër. Dus als een van de vele zeevarenden die in de oorlog zijn omgekomen. Ook deze onderscheiding moest na haar overlijden worden teruggestuurd ook dat wisten wij van te voren, maar toch vind ik dit iets van grotere waarde.
 • Hendrik Geurt

  2 maanden geleden
  Gelukkig moge wij de warme herinnering aan Jan blijven koesteren, zonder bureaucratie..
 • Els Vermeulen

  2 maanden geleden
  Gewoon houden hoor je niks meer van wat een raar land zijn we toch aan het worden Het beste en hou je taai
 • John Prins

  2 maanden geleden
  Mensen kinderen, de reacties hier weer. Je schaamt je soms dat je deze krant deelt met mensen die, blijkbaar, geen enkel idee hebben van de wereld waarin we leven. Inderdaad; Ridderorden dienen na overlijden te worden geretourneerd. Dit wordt overigens keurig met de ontvanger gedeeld in een begeleidende brief, dus het kan voor mevrouw geen verrassing zijn. Dit is al jaren zo en ik zie niet in waarom voor het gezin Rot een uitzondering zou moeten worden gemaakt. Omdat ze een column heeft?
 • Peter van Wermeskerk

  2 maanden geleden
  Wat gebeurt er als je die brief "vergeet"? Trouwens, ze hebben Jan die medaille ooit gegeven. Dan is-ie ook van hem, dus nu van jou Daan. Of wil die Ridderorde-club goedkoop uit zijn en hem nogeens uitreiken? kreeg Jan ook een erfstuk van iemand die ooit "Ridder" was?