1. OM niet onder de indruk van rapport advocaten MH17-verdachte: ‘Geen deskundig onderzoek’
  strafproces

  OM niet onder de indruk van rapport advocaten MH17-verdachte: ‘Geen deskundig onderzoek’

  De alternatieve scenario’s die door de advocaten van MH17-verdachte Oleg Poelatov zijn opgeworpen, kloppen volgens het Openbaar Ministerie niet. Zo wezen de officieren van justitie dinsdag in het justitieel complex bij Schiphol op een door de verdediging aangehaald rapport over de afvuurlocatie van de Buk-raket waarmee het passagiersvliegtuig uit de lucht is geschoten. ‘Er is hier geen sprake van deskundig onderzoek.’
 1. MH17-proces: Amerikanen geven satellietbeelden van Buk-raket definitief niet prijs
  Video
  27

  MH17-pro­ces: Amerikanen geven satelliet­beel­den van Buk-raket definitief niet prijs

  Ondanks herhaalde verzoeken van het Openbaar Ministerie en de rechtbank geven de Verenigde Staten definitief niet meer informatie over satellietbeelden waarop de lancering te zien zou zijn van de Buk-raket die vlucht MH17 heeft neergehaald. Dat zou niet kunnen om ‘de bronnen van inlichtingen te beschermen’, bleek vanochtend tijdens de eerste dag van de inhoudelijke behandeling van het MH17-proces.
 1. MH17-proces: OM en advocaten botsen hard over verhoren getuigen van crash
  UPDATE/VIDEO

  MH17-pro­ces: OM en advocaten botsen hard over verhoren getuigen van crash

  De recente oproep van het Openbaar Ministerie aan Russische militairen om informatie door te geven over de Buk-raket die vlucht MH17 zou hebben neergehaald was ‘een risico’, stellen de advocaten van verdachte Oleg Poelatov. Op datzelfde moment was er namelijk contact met Rusland over een verhoor van de baas van de 53ste brigade van het Russische leger, de veronderstelde eigenaar van die Buk-raket.