Volledig scherm
Uit het archief: zanger Brian Johnson en gitarist Angus Young van de hardrockband AC/DC © anp

AC/DC komt naar GelreDome

De Australische hardrockband AC/DC komt op 5 mei voor een concert naar het GelreDome in Arnhem. Dat meldt concertorganisatie Mojo vandaag.

Twee weken geleden verscheen het langverwachte nieuwe album van de Australische band, getiteld Rock Or Bust. Waarschijnlijk zal drummer Phil Rudd niet bij het optreden zijn. De bandleden lieten eerder doorschemeren dat ze een andere drummer inhuren voor hun wereldtournee, nadat Rudd herhaaldelijk in opspraak raakte.

De 60-jarige drummer moest begin november voor de rechtbank verschijnen op verdenking van het inhuren van een huurmoordenaar. Inmiddels is hij vrijgesproken, maar er lopen nog wel aanklachten wegens doodsbedreiging en drugsbezit tegen hem. Onlangs werd hij opnieuw opgepakt na een geweldincident, waar hij zich in februari voor moet verantwoorden bij de rechter.

Vervanging
Ook slaggitarist Malcolm Young is niet meer van de partij. Hij moest de groep eerder dit jaar om gezondheidsredenen verlaten en is vervangen door zijn neef Stevie.

AC/DC gaf in maart 2009 voor het laatst een concert in Nederland in Rotterdamse Ahoy. De kaartverkoop voor het concert begint aanstaande woensdag 17 december om 10.00 uur.