Amy Winehouse dood gevonden in haar woning

De Britse zangeres Amy Winehouse is zaterdag dood aangetroffen in haar woning in Noord-Londen. De oorzaak van haar overlijden is nog niet officieel bekend gemaakt. De Britse zender Sky News schrijft haar dood toe aan een overdosis.

Volledig scherm
© AFP

De politie liet weten dat Winehouse al was overleden voordat de twee ambulances de waren gestuurd vanmiddag arriveerden bij haar huis.

Bij de woning stond vanmiddag een ambulance geparkeerd en de gehele straat was door de politie afgezet. Agenten hielden het publiek op afstand. De politie onderzoekt de omstandigheden van haar dood.

Winehouse kampte al jaren met alcohol- en drugsverslavingen. Zij is 27 jaar oud geworden.

Mitch Winehouse, de vader van de zangeres verbleef in New York voor zijn debuutoptreden dat voor maandag geplanned stond in de Blue Note jazz club. Hij keerde vandaag terug nadat hij geïnformeerd werd over het verlies van zijn dochter.

Loopbaan
Winehouse brak in eigen land in 2003 door en beleefde vier jaar geleden haar grootste internationale succes met het album Back to Black.

De loopbaan van de soulzangeres werd echter overschaduwd door persoonlijke problemen en misbruik van verdovende middelen. Vorige maand nog werd Winehouse door haar eigen fans uitgejouwd tijdens een concert in Servië omdat zij duidelijk te dronken was om op te treden. Zij onderbrak daarop haar tournee door Europa. Haar management liet hierop weten dat ze terug zou keren naar Londen om te herstellen.

De laatste keeer dat Winehouse in het openbaar is gezien was afgelopen woensdag tijdens een concert in Londen van Dionne Bromfield, haar peetdochter. Ze verscheen op het podium om haar album aan te prijzen en leek volgens omstanders nuchter.