Anouk probeert diepzinnig liefdeslied uit in Bijlmer bajes

Rockchick Anouk Teeuwe (40) heeft 'Dominique' - het eerste Nederlandstalige nummer dat ze recent schreef als liefdesverklaring aan haar nieuwe vriend - uitgeprobeerd op gedetineerden in de Bijlmer Bajes. Van het optreden zette de zangeres vrijdag een korte impressie op YouTube. Daaruit blijkt dat ze bloednerveus was.

Anouk begint haar gevangenisconcertje met een excuus. ,,Ik heb het nog nooit live gezongen en heb de woorden nog niet goed in mijn hoofd. Het kan dus heel erg misgaan''. Vervolgens vertolkt ze het nummer probleemloos en wordt getrakteerd op een ovationeel applaus.

De zangeres heeft sinds begin dit jaar een relatie met basketballer Dominique Schemmekes. Op zijn verjaardag in juni trakteerde Anouk haar nieuwe vlam op het aan hem opgedragen lied.

Het nummer begint met een ontboezeming van Anouk dat een latrelatie haar ooit het beste leek. Maar op Dominique werd ze verliefd. ,,Ik wilde niemand binnenlaten in mijn leven. Maar nu staat jouw naam heel erg groot in mijn hart geschreven'', luidt de tekst. En: ,,Dan, met licht Haags accent: ,,Dominique ik ga kapot als ik jou met die andere wijven zie. Wat ze ook beweren, zij zijn het niet. Ik kan niet voor altijd wachten, kom nou alsjeblieft. Zeg me waar we staan Dominique. Kom op nou Dominique''.

De ballade Dominique wordt op 11 september uitgebracht, zo maakte Anouk vrijdag bekend.

Volledig scherm
Dominique en Anouk © Facebook Anouk

Happy birthday my love :-) x #Dominique

Posted by Anouk on Sunday, June 7, 2015
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement