Volledig scherm
De Nederlandse band Chef 'Special treedt op tijdens de eerste dag van de 23e editie van muziekfestival A Campingflight to Lowlands Paradise © anp

Chef'Special legt met weergaloos optreden lat hoog

De grote Alpha-tent op Lowlands barstte uit zijn voegen tijdens het optreden van Chef'Special. De band uit Haarlem heeft de lat voor de rest van de artiesten hoog gelegd. De mannen zijn zelf ook nog in een soort van roes, vlak na hun optreden vrijdagmiddag. ,,Oh wat was het vet! Dit is echt een droom, je bent gewoon aan het optreden op de holy ground.''

Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp

Joshua Nolet, leadzanger en Guido Joseph (gitaar) moeten de zweetdruppels nog van hun hoofd vegen als ze vlak na hun optreden aanschuiven. Er wordt ook nog snel een hamburger weggewerkt. De jongens zijn onder de indruk van de immense tent en de enorme menigte. ,,Het ging helemaal aan, van voor tot achter, iedereen ging los". In 2011 stonden ze nog als underdoug in de veel kleinere Charlie-tent. Dat was dit jaar wel anders.

Verloren tussen al die mensen op het grote podium hebben ze zich niet gevoeld: ,,Ik ben de hele dag platgeappt door vrienden en familie, er zijn hier zo veel bekenden, heel bijzonder. En familie die vooraan staat, dat is altijd spannend, vinden beiden. ,,Al die mensen in de zaal, die vind ik niet eng, maar als je familie ziet staan of je beste vrienden, dat doet toch wat met je."

Naast familie en vrienden stonden er ook vooral veel jonge vrouwen in de zaal. Over vrouwelijke aandacht hoeft er dus niet geklaagd te worden. Gelukkig zijn ze erg tevreden met hun doelgroep: ,,Jonge vrouwen zijn het beste publiek", vindt Joshua. ,,Meisjes zijn overal het eerste bij, die mannen, die volgen wel. En ja, als je dan op het podium staat en je kijkt een zaal in vol met mooie vrouwen, dan hoor je ons ook niet klagen. Het is een mooi uitzicht."

Gastartiesten
Het was druk op het podium met muzikale gasten die door de jongens zelf waren uitgenodigd. ,,We mochten uitkiezen wie we tof vonden, dus we hebben een paar veel te vette artiesten uitgenodigd." Ook de Nederlandse rockband De Staat was te gast. De band uit Nijmegen zou eigenlijk al tijdens het afgelaste optreden in maart in de Heineken MusicHall meespelen. Leadzanger Joshua was helaas zo ziek dat hij het optreden moest afzeggen. Nu kreeg de band opnieuw een uitnodiging, die ze graag aannamen.

Aanstaande woensdag vertrekt Chef'Special naar Amerika. Een grote stap waar ze heel erg naar uitkijken. Alle vrouwelijke fans moeten wel weer opnieuw gewonnen worden. ,,We hebben zó hard gewerkt om hier te komen, dus we moeten minstens zo hard werken om daar weer te komen waar we hier nu zijn. Daar gaan we gewoon keihard ons best voor doen." Vertrouwen is er wel: ,,Kneitergoede liveshows, veel liefde, en hopen dat we er wat voor terugkrijgen".

Ego's
Twee maanden door de Verenigde Staten, met vijf jongens in een kleine bus. ,,Je moet weten wat je aan elkaar hebt, wanneer je elkaar met rust moet laten. Maar we zijn zulke goede vrienden, ook al hebben we een paar goede ego's in de band. Je moet weten wanneer je dat ego opzij moet zetten".

Vrijdagavond blijven de jongens nog op Lowlands, er is nog genoeg te zien.

Volledig scherm
© anp