Volledig scherm
De mannen van Rigby, met van links naar rechts Bart Meeldijk, Lars van Starrenburg en Christon Kloosterboer. © Sanne Riepema

Christon (Rigby): 'Met Miss Montreal in bad lijkt me wel wat'

Concert at seaDe mannen van Rigby stomen zich tijdens een jamsessie op het Zeeuwse strand klaar voor een spetterend optreden op Concert at Sea. Maar eerst staan zij de pers te woord voordat ze vanavond de bühne betreden. AD.nl sprak de heren backstage bij het popfestival op de Brouwersdam. Frontman Christon Kloosterboer ziet een duet met Miss Montreal (Sanne Hans) wel zitten. 'Dan schrijven we samen het liedje in bad'.

Volledig scherm
© Sanne Riepema

Op Concert at Sea optreden is voor Bart Meeldijk (drummer) iets waar hij lang naar uitgekeken heeft: 'Ik ben er vaak als bezoeker geweest en zo dronken dat ik moest slapen in de auto van een vriend', vertelt hij lachend. Maar voor mij is het dus heel speciaal om hier nu zelf op te treden'. De heren staan vanavond tijdens het avondprogramma ingedeeld tussen sterren als James Morrison, Kane en Miss Montreal. De laatste van dat rijtje ziet frontman Christon Kloosterboer wel zitten. 'Met Miss Montreal zou ik wel een keer in bad willen, dan schrijven we daar samen een liedje, heerlijk'. De andere bandleden zijn het er stellig over eens: van de artiesten op Concert at Sea is Miss Montreal, oftewel Sanne Hans, diegene waarmee ze wel een duet willen opnemen.

De weersvoorspellingen voor vanavond zijn niet al te gunstig. Wat gaat de band doen als het regent om het publiek op te zwepen? 'Springen, heel veel springen, dat helpt altijd'. En wat doen de mannen na al dat gespring? Dan is het tijd voor bier en een balletje trappen, want dat is wat zij als eerste doen na een optreden.

Kleine festivals
De zomerperiode is voor Rigby, die dit jaar vijf jaar bestaat, iets waar ze ieder jaar naar uitkijken. Met Concert at Sea als hoogtepunt maar ook het optreden op de kleine festivals vinden ze gaaf. Zo hebben ze een speciale band met Texel, waar ze ook hun nieuwe album hebben opgenomen. 'Volgende maand staan we daar weer op Sommeltjespop, het is een klein eiland dus daar kennen we veel mensen en het voelt dan ook echt als thuiskomen'. Naast de vele popfestivals en een gloednieuw album zijn de heren ook bezig met het uitzetten van lijnen in het buitenland. 'We zijn nu bezig met Polen en België', vertelt Christon.

Maar dus eerst het nieuwe album. 'Hij is bijna af', vertelt Christon. 'Onze nieuwe single Lighter laat niet heel lang meer op zich wachten'. Volgens de frontman is de plaat in hetzelfde straatje als hun hit Earth Meets Water.

Heleen van Royen
Meeldijk wist tussen de hectische studiotijden door nog op vakantie te gaan met zijn nieuwe vlam Heleen van Royen. 'We hebben het erg leuk gehad samen', vertelt de drummer die voorheen niet zoveel kwijt wilde over de prille relatie. 'En nu nog steeds', vervolgt hij terwijl Heleen zijn kant op komt lopen. Zelfs als we hem vragen hoe het is om met Heleen de lakens te delen, heeft de drummer een antwoord klaar. 'Als het slecht was geweest, had ik het allang afgekapt'.

Volledig scherm
Heleen van Royen loopt weg met haar nieuwe liefde Bart Meeldijk © AD.nl