Cyber-Polsbandje als digitaal Lowlands-dagboek

Lowlands 2014Veel festivalgangers krijgen ermee te maken. Je hebt een leuke avond gehad, maar de volgende dag herinner je je niet alles meer. Gelukkig heeft Lowlands daar iets op gevonden: het RFID bandje. Met dit fel oranje polsbandje is het mogelijk om alle persoonlijke Lowlandsherinneringen op een slimme manier op te slaan en na het festival weer op te halen.

 1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.
 2. Een tattoo op Lowlands voor de mensenrechten
  Play
  Lowlands 2014

  Een tattoo op Lowlands voor de mensenrech­ten

  Voor veel bezoekers staat het festival Lowlands in het teken van muziek en feesten. Een ideale plek om de vrijheid te vieren, zo vinden de initiatiefnemers van Human Rights Tattoo. Dit weekend tatoeëren zij in een glazen kubus op het Lowlandsterrein bij tientallen mensen een letter. Deze verschillende letters vormen samen de 6773 letters uit de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Het Human Rights Tattooproject wil met dit initiatief het belang van het bewustzijn over de mensenrechten benadrukken.