Volledig scherm
Damon Albarn. © AP

Damon Albarn: Blur zit weer samen in de studio

Blur is weer regelmatig bij elkaar, en neemt ook weer nieuw werk op. Sterker: er is al nieuw werk, in de vorm van een gesproken gedicht van Michael Horovitz op muziek van de Britpopband.

Dat zegt zanger Damon Albarn van Blur in een interview met NME van deze maand. Albarn zei dat hij nog altijd een 'fantastisch gevoel' krijgt als hij samen speelt met Blur, en dat er plannen zijn om volgend jaar te gaan touren - misschien zelfs buiten het Verenigd Koninkrijk. Het laatste album van Blur verscheen in 2003.

Niet dat Albarn stilzit: hij is intussen druk als frontman van Gorillaz, speelt met The Good, The Bad & The Queen, en in een nieuwe band, Rocketjuice To The Moon, met Flea (Red Hot Chili Peppers) en drummer Tony Allen.

Overigens was het opgenomen gedicht bedoeld als protest op het nieuws dat het Notting Hill Carnival-festival in Londen zou worden afgelast. Dat gebeurde uiteindelijk niet. Albarn: 'Het stuk was ongeveer 12 uur relevant, daarna niet meer.'

  1. Metalband ‘misleidt’ talloze fans met ‘unieke concerten’ in Europa: ‘Wat is dit voor onzin?’

    Metalband ‘misleidt’ talloze fans met ‘unieke concerten’ in Europa: ‘Wat is dit voor onzin?’

    De Amerikaanse metalband Dream Theater is de afgelopen weken door knullige communicatie in opspraak geraakt. Honderden fans hebben het gevoel dat ze onder valse voorwendselen een ticket hebben gekocht voor een van hun 35 shows in Europa. De band is zich van geen kwaad bewust, maar biedt wel zijn verontschuldigingen aan bij fans die zich misleid voelen. ‘Hier heb ik geen zestig euro voor betaald.’