Douwe Bob en Nicky Romero debuteren op Vrienden van Amstel

VideoDe 19e uitvoering van concertserie Vrienden van Amstel Live kent drie debutanten. Singer-songwriter Douwe Bob, rapper Diggy Dex (bekend van de hit Treur Niet met JW Roy) en deejay Nicky Romero zien een bijzonder 2016 beloond met een plek op 9-daagse muziekspektakel in de Rotterdamse Ahoy.

Volledig scherm
Marco Borsato en Paskal Jakobsen. © ANP Kippa

Behalve voor de debutanten wordt het ook voor Marco Borsato een bijzondere editie. Hij moest zijn tweede deelname aan de concertserie in 2014 voortijdig afbreken nadat hij werd getroffen door een TIA.

Na drie jaar keert hij terug. ,,En nu ga ik de reeks wél afmaken'', zo benadrukt hij. ,,Ik voelde me toen zo rot in mijn ziekenhuisbed. Niet alleen vanwege mijn gezondheid, maar ook omdat ik een gat achterliet in de geoliede show van Vrienden van Amstel. Ik voelde me verantwoordelijk, maar kon er echt niets aan doen."

Borsato behoort samen met rockband Golden Earring, neder­popformatie Bløf en hiphopper Typhoon tot de grote namen die gisteren bekend werden gemaakt tijdens een met sponsorbier overgoten bijeenkomst in een Amsterdams bruin café.

Volledig scherm
Nicky Romero. © anp
Quote

Groter dan dit wordt het in Nederland nauwelijks

Douwe Bob

Comfortzone
De 19de uitvoering van de concertserie kent drie debutanten. Rapper Diggy Dex (bekend van de hit Treur Niet met JW Roy) en deejay Nicky Romero ('Ik moet hier top presteren, kan niet in mijn comfortzone blijven.') zien een bijzonder 2016 beloond met een plek op het negendaagse muziekspektakel in het Rotterdamse Ahoy.

Ook Douwe Bob komt voor het eerst naar Vrienden van Amstel. Na een jaar waarin hij Nederland vertegenwoordigde op het Songfestival zal hij nu zijn Eurovisie-hymne Slow Down zingen in Ahoy. ,,Groter dan dit wordt het in Nederland nauwelijks'', zegt hij met in de hand zijn tien weken oude miniatuurhondje Tammy. ,,Ik vind die eerste keer dus best spannend.''

Presentatie rouleert
De meeste andere namen op het tot vandaag geheim gehouden affiche zijn vertrouwd. Zo geldt Ahoy voor Roel van Velzen en Rowwen Hèze inmiddels als een prettige stamkroeg om collega's uit de vaderlandse pop te treffen.  Gastheer van de programmapresentatie is voor het eerst Nick Schilder. Hij vormt samen met zijn muzikale bondgenoot Simon Keizer het presentatieduo van de komende editie.

Keizer was afwezig. ,,Ik snap tenminste dat je voor negen concerten goed uitgerust aan de start moet komen'', liet Simon vanaf zijn vakantieadres op de Malediven per videoverbinding weten. De twee zijn de opvolgers van Xander de Buisonjé, die zeven jaar achtereen de artiesten aankondigde. De presentatie zal de komende jaren rouleren.

Schilder benadrukte dat er over anderhalve week nog meer artiesten naar Ahoy komen. Hun namen blijven een verrassing tot de eerste showdag op 19 januari. Vrienden van Amstel telt dit jaar negen concerten en alle negen waren ze uitverkocht voordat er artiesten bekend werden gemaakt. In totaal komen er zo'n 125.000 mensen naar Ahoy.

Bekijk hier alle video's van VVAL