Volledig scherm
Natalie Horler, zangeres van de groep Cascada, won donderdag de selectie voor het Songfestival. © epa

Duitse inzending voor Songfestival van plagiaat beschuldigd

Het door Duitsland gekozen liedje voor het Eurovisiesongfestival in Malmö is er maandag van beschuldigd deels een kopie te zijn van het winnend lied van vorig jaar, zo heeft de Duitse openbare omroep NDR bekendgemaakt. Het station heeft een deskundige aangesteld om de zaak uit te zoeken.

NDR heeft om een 'musicologische audit' gevraagd omtrent het liedje 'Glorious' van de groep Cascada. Het Duitse publiek pikte die donderdag uit twaalf kandidaten uit om hun land op 18 mei in Zweden te verdedigen.

Maar er zijn gelijkenissen ontdekt tussen dit liedje en het winnende deuntje van vorig jaar, 'Euphoria' van de Zweedse Loreen. De NDR moest dus reageren.

'Elk jaar zijn er pogingen om het Eurovisiesongfestival en de deelnemende artiesten te destabiliseren, met beschuldigingen van plagiaat, foto's of andere pseudo-revelaties', weert de openbare omroep zich.

De NDR benadrukt dat het winnend liedje van vorig jaar ook al beschuldigd was van plagiaat, onder meer van David Guetta en Rihanna. Maar die beschuldigingen bleken ongegrond te zijn.