Volledig scherm
Osdorp Posse in 2005. © ANP

'Er komt geen reünie van de Osdorp Posse'

Def P, echte naam Pascal Griffioen, stelt dat er geen reünie komt van de hiphopgroep Osdrop Posse uit Amsterdam Nieuw-West. De groep ging in 2009 uit elkaar, maar zou volgend jaar het 25-jarig jubileum vieren. 'Het is een weloverwogen keuze geweest om te stoppen', aldus Def P in gesprek met persbureau Novum.

'Het is een afgesloten hoofdstuk', zegt de rapper. Volgens hem doen artiesten een reünie meestal voor het geld. 'En als iets niet des Osdorp Posse is, is het wel uitmelken. Dat is niet onze stijl.' Al met al heeft P goede herinneringen aan zijn tijd met de groep, maar verlangt hij er niet naar terug.

Momenteel is de 42-jarige nog steeds druk met muziek bezig en treedt hij nog regelmatig op. 'Ik ben nu vooral bezig met het mixen van stijlen, zoals rap met ska en jazz met rock-'n-roll. Dat klinkt heel lekker. De 'nederhop' van de afgelopen jaren volg ik niet meer.'

Osdorp Posse werd in 1989 opgericht en wordt gezien als een van de grondleggers van de Nederlandstalige hiphop. De groep werd bekend met nummers als 'Origineel Amsterdams' en 'Geen Slaap Tot Osdorp'. Vorige week verscheen een verzamelalbum van Osdorp Posse.