Volledig scherm
Links vader Mitch Winehouse, naast parlementslid Keith Vaz. © afp

Familie Winehouse wil afkickkliniek namens Amy

De familie van Amy Winehouse zoekt politieke steun voor het opzetten van een afkickkliniek voor drugsverslaafden, in de naam van de overleden zangeres.

Volledig scherm
Amy Winehouse. © photo_news

De vader van Amy, Mitch Winehouse, heeft vandaag Britse politici gesproken over het plan voor een kliniek die zich vooral op jonge mensen moet richten. Parlementslid Keith Vaz beloofde Mitch dat er wetmatig naar het plan gekeken zal worden. Hij zei er dankbaar voor te zijn dat de vader van de zangeres 'vanuit zijn hart en eigen ervaringen sprak'.

Behandeling van drugsverslaving gebeurt in Groot-Brittannië vaak door lokale gezondheidsinstanties of in dure privé-klinieken. Volgens de behandelaars zijn er vaak te lange wachtlijsten bij de lokale instanties en zijn de privé-klinieken voor veel Britten simpelweg te duur.

Stichting
Na de meeting met Vaz zei vader Winehouse dat hij bezig wil blijven met zaken die voor zijn dochter belangrijk zouden zijn geweest. 'Daarom gaan we de Amy Winehouse Foundation opzetten', zei hij. 'Dat is niet alleen belangrijk voor ons, dat is belangrijk voor het hele land. Er zitten honderdduizenden jonge mensen per dag in situaties die we zouden kunnen en moeten voorkomen. Dat zijn onze toekomstige politiemensen, doktoren, advocaten en notarissen.'

Amy Winehouse, die jaren worstelde met drugs- en alcoholverslaving, werd zaterdag 23 juli dood in haar huis aangetroffen in Londen. De officiële resultaten van het onderzoek naar de exacte doodsoorzaak worden later deze maand bekendgemaakt.