Grace Jones (64) zingt en hoelahoept vier minuten lang

Opmerkelijke prestatie van Grace Jones gisteravond op het jubileumfeest ter ere van de Queen: vier minuten lang zong en hoelahoepte ze tegelijkertijd, alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Hoewel de Jamaicaanse zangeres inmiddels al 64 lentes telt, is van pensioen duidelijk nog lang geen sprake.

Naast het fysieke huzarenstukje viel uiteraard ook niet naast haar opmerkelijke look te kijken: het enorme hoofddeksel leidde de aandacht af van haar indrukwekkende stelten.

'Wat een verpletterende schoonheid'
Geen wonder dus dat ze op Twitter vlot over de tongen ging. Een greep uit de reacties: 'Wat een verpletterende schoonheid', 'ze doet me zin krijgen om zelf te beginnen hoelahoepen' en 'veruit het beste optreden van de avond'. Het Londense publiek trakteerde haar op een staande ovatie en ook de leden van de koninklijke familie lieten heupwiegend hun goedkeuring blijken.

Enige smet op de avond: Grace wenste de koningin een gelukkige verjaardag, terwijl het eigenlijk om haar zestig jaar op de troon draaide. Op 21 april mocht de Queen al 86 kaarsjes uitblazen, het officiële feest zal echter pas op 16 juni plaatsvinden.