Volledig scherm
Anouk. © anp

Homo's vinden songfestivallied Anouk niets

Tweederde van de Nederlandse homo's is niet te spreken over de Nederlandse inzending voor het Songfestival dit jaar. Dit blijkt uit een enquête onder bezoekers van Gay.nl, de grootste homowebsite van Nederland.

Een derde van de 5000 deelnemers aan het onderzoek vinden het nummer Birds ronduit slecht. Nog een derde is maar matig enthousiast over het liedje. Maar 1 op de 8 homoseksuele stemmers vindt het lied geweldig.

Birds is de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival in het Zweedse Malmö. Er is al veel over te doen geweest. Zo heeft producer Tore al over het nummer gezegd dat het te goed is om het liedjesfestijn te winnen. Tegen een Zweedse krant zei hij te verwachten dat Anouk niet ver komt met Birds.

De zangeres brengt Birds op 14 mei in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Ze neemt het namens Nederland op tegen onder meer Denemarken, België, Rusland, Ierland en de Oekraïne. Op 16 mei is de tweede halve finale met onder meer Israël, Griekenland, Finland, Noorwegen, Roemenië en Zwitserland. De finale volgt op 18 mei.

  1. Beste Zangers? Beste hits! Tientallen miljoenen views voor deze knallers
    PREMIUM

    Beste Zangers? Beste hits! Tientallen miljoenen views voor deze knallers

    Niet The Voice of Holland, niet Holland's Got Talent en ook niet een andere talentenjacht, maar Beste Zangers is het programma om te scoren als artiest. Glennis Grace gaf haar ingedutte carrière een nieuw leven met een dikke nummer 1-hit, André Hazes stapte voor het eerst uit de schaduw van zijn beroemde vader en Davina Michelle werd de succesvolste vrouwelijke artiest ooit in de Nederlandse Top 40. Het zangprogramma van de AvroTros kan met recht een hitmachine worden genoemd.