Volledig scherm
Janet Jackson © EPA

Janet Jackson houdt het niet droog op het podium

Tijdens een concert in Houston wist Janet Jackson het dit weekeinde niet droog te houden. De zangeres barstte in tranen uit na het nummer What About, dat gaat over huiselijk geweld. 

Op verschillende fanvideo's die bezoekers van het concert op social media plaatsten, is te zien hoe Janet haar handen voor haar ogen slaat na afloop van het nummer. ,,Dit gaat over mij", zegt ze daarna, wijzend naar zichzelf.

Alhoewel het nummer uit 1997 komt, staken na Janets emotionele moment op de bühne geruchten op dat haar tranen iets te maken zouden hebben met haar scheiding van Wissam Al Mana, de vader van haar negen maanden oude zoontje Eissa. 

Zaak bij de rechter

Janet heeft zich maar één keer uitgelaten over de breuk, in een korte video waarin ze haar tournee aankondigde. ,,De zaak ligt bij de rechter en verder is het in Gods handen", zei ze toen.

Het management van Janet wilde geen reactie geven op vragen van de Amerikaanse zender ABC

De zangeres droeg het optreden in Houston op aan de slachtoffers van orkaan Harvey. Vlak voor het concert bezocht ze samen met haar broer Randy een noodopvang voor evacués. Ze kondigde aan de opbrengst van het concert te doneren aan de hulporganisaties. 

Volledig scherm
Zangeres Janet Jackson bezoekt met haar broer Randy Jackson een opvang voor slachtoffers van orkaan Harvey. © REUTERS
  1. 'Het leven is meestal ingewikkeld, en soms, heel even, wél simpel
    PREMIUM
    AD Magazine

    'Het leven is meestal ingewikkeld, en soms, heel even, wél simpel

    Huub van der Lubbe grinnikt: ,,Moet je luisteren, grappig verhaal. In december hadden we de voorlopig laatste drie avonden met De Dijk. In Paradiso, heerlijke optredens. Een paar dagen na het laatste concert fiets ik door Amsterdam en halen twee jonge meiden me in. Ze kijken naar me, lang, en dan mindert een van die meiden vaart zodat ik haar moet inhalen. Zegt ze: ‘Het was gezellig bij u in Paradiso, hoor. Ik was er zaterdagavond met vriendinnen, het was hartstikke goed. Vroeger ging ik altijd met mijn ouders, maar nu met vriendinnen. Want ik vind de sfeer bij jullie altijd zo fijn’. Wat leuk, denk ik, en dat zeg ik ook tegen haar. ‘Wat leuk dat je erbij was’.’’ Vanaf volgende maand staat Van der Lubbe weer op de bühne. Solo. De Dijk, dat komt later wel weer. Nou ja, solo, de rocker/dichter laat zich in Wat Speelt ondersteunen door Jan Robijns op piano en Jeroen van Olffen op bas. Met die voorstelling eert Van der Lubbe zijn muzikale helden. Boven een kop verse gemberthee in het restaurant van het Tropenmuseum in Amsterdam legt hij uit: ,,Helden bestaan alleen maar in je hoofd. Zodra je meer van iemand weet, is-ie al bijna geen held meer. Dan krijgt-ie ook menselijke trekken, en blijkt hij - vanzelfsprekend - ook niet altijd even goed te pruimen te zijn, net als ieder ander. Ik had heus m’n helden vroeger, Faas Wilkes, Jacques Brel, om maar twee namen te noemen. Maar dat waren allemaal mensen die ik niet kende. Koester ze vooral in je hoofd.’’