Joan Franka op het Nationaal Songfestival.
Volledig scherm
Joan Franka op het Nationaal Songfestival. © EPA

Joan Franka bedreigd om indianentooi

UpdateJoan Franka, winnares van het Nationaal Songfestival, wordt op meerdere websites gewaarschuwd dat ze 'grote problemen krijgt' als ze nogmaals een indianentooi opzet.

De bedreiging, die werd geplaatst op Artiestennieuws.nl en op TotaalTV.nl, komt van Toine de Jongh, voorzitter van Vereniging Steungroep Real Indian Nation.

Volgens De Jongh beledigt Joan Franka met de indianentooi de Noord-Amerikaanse indianen. Deze zouden daar zeer ontstemd over zijn. 'De tooi is een heilig ding', aldus De Jongh. 'Er is kans dat de indianen in opstand komen als Joan Franka het nogmaals opzet.'

De Jongh is niet van plan zelf Joan Franka iets aan te doen. 'Ik ben geen activist. Ik wil haar alleen waarschuwen.'

Hij waarschuwde de zangeres gisteravond op twee entertainmentsites: 'Beste Joan. Zingen kan je, daar is niets mis mee. Maar je krijg grote problemen van de Native Americans als je de Indianentooi nogmaals opzet. Je beledigt de Indian Nation door te zijn wat je niet ben. M.v.g, Vereniging Real Indian Nation. Steungroep voor Indianen.'

Sylvia Snel, manager van Joan Franka, wilde vanmiddag niet reageren op de bedreiging. De zangeres zou nog niet op de hoogte zijn.

  1. Ellie Lust hekelt kritiek op ‘positief’ coronalied, nummer toch mikpunt van spot
    video

    Ellie Lust hekelt kritiek op ‘positief’ coronalied, nummer toch mikpunt van spot

    941.000 kijkers zagen gisteravond hoe het coronalied Zon in première ging in de RTL 4-talkshow van Eva Jinek. Het nummer lag vooraf flink onder vuur. De meewerkende BN’ers werden er onder meer van beticht een slaatje te willen slaan uit de coronacrisis. Ellie Lust, die meewerkte aan het lied, beet in de talkshow flink van zich af. ,,Neem nog een augurk’’, zei ze onder meer tegen de criticasters.