Volledig scherm
Zanger Dinand Woesthoff. © anp

Kane krijgt gouden plaat in de sneeuw

Kane is maandag verrast met een gouden plaat voor het album Come Together. Tijdens het evenement Q-snowcase in het Oostenrijkse Zell am Zee kregen frontman Dinand Woesthoff en gitarist Dennis van Leeuwen de prijs plotseling overhandigd door dj Gijs Staverman van Q-music.

De Haagse rockband was te gast in het radioprogramma van Staverman, dat momenteel vanuit de wintersportplaats wordt uitgezonden. De band speelde daar een korte akoestische set voor de aanwezige skiërs. Maandagavond geeft Kane nog een concert in Zell am See voor een kleine groep prijswinnende luisteraars van de zender.

Come Together is sinds het album op 23 november uitkwam 25.000 keer over de toonbank gegaan en dat is goed voor goud. De mannen van Kane hebben hun zesde studioalbum beschreven als een plaat 'met een positief, optimistisch gevoel, die erop gericht is om mensen samen te brengen'. Het album bevat negen tracks, waaronder de single Come Together.

Edison
Kane komt ook in aanmerking voor de Edison juryprijs voor beste groep. Op 11 februari wordt bekendgemaakt wie er met de Edison Awards vandoor gaat. Kane werd in 1998 opgericht door zanger Dinand Woesthoff en gitarist Dennis van Leeuwen. Na meerdere bezettingswisselingen door de jaren heen spelen ze nu met Robin Berlijn (gitaar), Daniele Labbate (bassist), Bram Hakkens (drum) en Anan den Boer (toetsen).