Volledig scherm
Kensington. © ANP

Kensington rockt hoofdpodium Pinkpop

Aan de Utrechtse band Kensington de eer zondag als eerste het hoofdpodium van Pinkpop te bespelen. Best lastig, met een veld vol brakke festivalgangers die er al twee dagen en nachten op hebben zitten. Maar als de rockers zondag aan het begin van de middag hun hit Don't Look Back uit de speakers laten knallen, is het grootste deel van Pinkpop in een klap wakker.

De mannen van Kensington, een van de persoonlijke favorieten van festivalbaas Jan Smeets, spelen met verve het veld voor het hoofdpodium plat. 'Dit is een van de mooiste dingen die ik ooit in mijn leven heb gezien. Jullie zien er fucking goed uit!', bedankt zanger Casper Starreveld het enthousiaste publiek.

Pak je liefje vast
Na het eerste voorzichtige springen, mag het publiek het van de band wat rustiger aan doen. 'Wie kan er nog schuivelen? Pak je liefje vast!', verordonneert Casper de massa roze hoedjes voordat hij zijn ballad inzet. Daarna knalt de band meteen het dak er weer af met de hit Home Again.

De toon is gezet voor een energieke laatste festivaldag. Het publiek mag zondag nog even verder springen bij onder anderen Will and The People, The Vaccines en Triggerfinger. De tienduizenden Pinkpopgangers in Landgraaf moeten wel nog wat energie zien te bewaren voor de afsluiter van de 44e editie van het popfestival: Green Day.

  1. Metalband ‘misleidt’ talloze fans met ‘unieke concerten’ in Europa: ‘Wat is dit voor onzin?’

    Metalband ‘misleidt’ talloze fans met ‘unieke concerten’ in Europa: ‘Wat is dit voor onzin?’

    De Amerikaanse metalband Dream Theater is de afgelopen weken door knullige communicatie in opspraak geraakt. Honderden fans hebben het gevoel dat ze onder valse voorwendselen een ticket hebben gekocht voor een van hun 35 shows in Europa. De band is zich van geen kwaad bewust, maar biedt wel zijn verontschuldigingen aan bij fans die zich misleid voelen. ‘Hier heb ik geen zestig euro voor betaald.’