Nieuwjaarsoptreden Mariah Carey de mist in

VIDEOHet optreden van Mariah Carey bij het traditionele aftelmoment tijdens de jaarwisseling op Times Square in New York verliep, op zijn zachtst gezegd, niet geheel vlekkeloos, meldt The New York Times.

Quote

We hebben niet geoefend voor dit nummer

Mariah Carey

De schaars geklede Carey verscheen netjes op tijd in een krappe glittermaillot op het podium van de oudejaarsshow waar ze in zong. Ze begon het traditionele 'Auld Lang Syne' en kende een goede start. Maar toen ze haar nummer Emotions inzette, ging het helemaal mis. Het zingen van Mariah liep in het geheel niet synchroon met de ingestarte geluidsband. De oorzaak bleek een technische fout, waardoor de zangeres zichzelf niet hoorde en het geheel uitmondde in een slecht playback-optreden.

,,We hebben niet geoefend voor dit nummer", vertelde ze het publiek geïrriteerd. ,,We missen een deel van de stemmen. Zet alsjeblieft die monitors aan. Ik probeer hier mijn best te doen." Toen die oproep niets uithaalde, gaf ze op. ,,Het is wat het is, ik laat gewoon het publiek zingen", aldus Carey.

De brui aan
Terwijl de muziek doorging en Mariah's dansers hun act bleven uitvoeren alsof er niets aan de hand was, gaf de zangeres er de brui aan. Met haar lippen stijf op elkaar en haar hand op haar heup liet ze duidelijk blijken op zijn zachtst gezegd niet blij te zijn met het verloop van het optreden, dat live werd uitgezonden in de Verenigde Staten.