Volledig scherm
Jan 'Schampschot' Manschot. © ANP

Normaal-oprichter Jan Manschot overleden

Drummer Jan 'Schampschot' Manschot, medeoprichter van de rockband Normaal, is overleden. Dit heeft een woordvoerster van de Achterhoekse band vandaag bevestigd.

Jan Manschot richtte 40 jaar geleden samen met Bennie Jolink de band Normaal op. In 1989 verliet Manschot de groep. Hij keerde onder meer nog terug voor de Zomertoer van 2003.

In de zomer van 2012 en het voorjaar van 2013 werden tumoren bij hem ontdekt. Hij overleed in de nacht van maandag op dinsdag op 66-jarige leeftijd.

 1. Nederlandse Eyelar schreef comeback-single Demi Lovato: ‘Volgend jaar zelf op de Grammy's’
  PREMIUM

  Nederland­se Eyelar schreef comeback-sin­gle Demi Lovato: ‘Volgend jaar zelf op de Grammy's’

  De comeback van de Amerikaanse hitzangeres Demi Lovato heeft een Nederlands tintje. De popster zong afgelopen weekend bij de Grammy’s haar nieuwe nummer Anyone, dat mede werd geschreven door de Veenendaalse Eyelar Mirzazadeh (25). Het lied staat inmiddels op één in de hitlijsten in de Verenigde Staten. ,,We schreven het al voordat ze die overdosis nam, dus we dachten: dat komt nooit meer uit.”
 2. The Kelly Family komt eraan: ‘Dit is geen act, maar chemie’
  PREMIUM

  The Kelly Family komt eraan: ‘Dit is geen act, maar chemie’

  Ze begonnen in de jaren 70 als straatmuzikanten maar groeiden uit tot een cultgroep met ruim 20 miljoen verkochte albums. Over the Hump bezorgde The Kelly Family in 1994 de grote doorbraak in Europa. Dit album speelt de hoofdrol in de zilveren jubileumtournee van de Iers-Amerikaanse artiestenfamilie. Die doet volgende maand Nederland aan, maar wij zochten de zeven musicerende broers en zussen alvast op in Duitsland.