Olaf Koens beledigt politie met Lowlands-tweet

RTL-journalist en Rusland-correspondent Olaf Koens (30) heeft zich met een opmerking de woede op de hals gehaald van de Nederlandse politie. Koens werd vrijdag tijdens een bezoek aan festival Lowlands in Biddinghuizen door undercover-agenten gecontroleerd op het bezit van drugs. Vervolgens twitterde hij de letters ACAB. Dat betekent in het Engels 'all cops are bastards' (alle politieagenten zijn klootzakken). Die beledigende uitlating wordt hem niet in dank afgenomen.

Kort na de tweet van Koens kwam er direct een stroom negatieve reacties op gang uit onder meer de politiehoek. Olaf kwam na alle ophef nog met een korte verklaring. ACAB zou in zijn ogen niets anders betekenen dat Acht Cola, Acht Bier.

,,Tegen dit soort verwerpelijke grappenmakerij zouden politiemensen massaal aangifte moeten doen'', schrijft ene Maarten Brink. Het politieteam Paraatheid in Rotterdam is stomverbaasd. ,,Bijzonder dit. #rtlnieuws", wordt gesteld. En op de vraag van wijkagent Karin de Groen of dit ook onder journalistieke vrijheid valt, antwoordt Koens: ,,Damn straight bitches''.

Een aantal twitteraars vermoedt dat Koens tijdens het festival iets te veel heeft gedronken. ,,Dan zeg je dingen waar je niet achter staat'', zegt iemand.