Volledig scherm
© getty

Paul McCartney en Doe Maar mogelijk naar Pinkpop

De officiële bevestiging is nog ver weg, maar festivaldirecteur Jan Smeets heeft goede hoop dat hij Paul McCartney (73) weet vast te leggen als derde headliner voor de komende editie van Pinkpop.

Rammstein en Red Hot Chili Peppers zijn al vastgelegd als dagafsluiters, maar de derde plek ligt 8 dagen voor de officiële programmapresentatie nog open. Volgens Smeets is met Paul McCartney gesproken over een debuut op Pinkpop, maar is het 'nu al een tijd stil vanuit zijn kamp'.

Smeets doet zijn best zijn volledige affiche tot 17 februari geheim te houden. Het festival heeft plaats op 10, 11 en 12 juni. Maar zo goed als zeker is wel dat Doe Maar voor het eerst sinds 1983 weer op Pinkpop optreedt. Smeets houdt het erop dat 'er gesprekken gaande' zijn met de band. Die gaan volgens hem vooral over de plek in het programma waar de groep, die in de week na Pinkpop begint aan een drieluik in de Ziggodome, zal optreden.

Andere namen die volgens onbevestigde berichten naar Landgraaf komen zijn de Common Linnets en James Morrison. Smeets meldde eerder al dat in geruchten genoemde artiesten als Bruce Springsteen en Mumford & Sons in elk geval niet zijn te zien op Pinkpop.