Volledig scherm
Mihaela Ursuleasa. © PR

Pianiste Mihaela Ursuleasa (33) overleden

UpdateDe veelbelovende Roemeense pianiste Mihaela Ursuleasa is op 33-jarige leeftijd onverwacht overleden. Ze is in haar woning in Wenen gevonden, aldus haar manager tegenover de kunstsite Artsjournal.

Volledig scherm
© PR

De doodsoorzaak is niet bekend, maar volgens een Roemeense nieuwssite had ze een hersenbloeding. Onlangs zegde de pianiste wegens gezondheidsredenen twee concerten af in Boekarest.

Voor de komende maand stond in en buiten Europa een groot aantal concerten gepland.

Ursuleasa werd in 1978 als dochter van een zigeunermuzikant geboren in Roemenië. Op haar 13e jaar kreeg ze van de Italiaanse dirigent Claudio Abbado een beurs. Ze studeerde 8 jaar aan het conservatorium in Wenen.

In 1995 won ze de prestigieuze Clara Haskil Concours in Zwitserland, waarna ze internationaal bekend werd. Ze trad op in een groot aantal steden, waaronder Amsterdam. Voor december stond ook een concert van haar gepland in het Concertgebouw in Amsterdam.

  1. 6ix9ine bestormt de hitlijsten maar hangt ook celstraf van 32 jaar boven het hoofd

    6ix9ine bestormt de hitlijsten maar hangt ook celstraf van 32 jaar boven het hoofd

    Met Dummy Boy, de tweede plaat van 6ix9ine (ook wel bekend als Tekashi69), bestormt de rapper de hitparades. Hit na hit, en dat voor een album waarvan de release eigenlijk uitgesteld was. Toen de plaat online lekte, besloot de platenmaatschappij om de muziek toch maar uit te geven. De rapper (22) zelf kan echter niet echt genieten van zijn succes; hij bevindt zich momenteel in de cel en zal daar waarschijnlijk nog heel lang zitten.