Volledig scherm
De Britse boyband Take That zegt plannen voor shows in Australië en Zuid-Amerika af. © EPA

Plannen wereldtour Take That deels afgeblazen

De geplande wereldtournee van Take That in 2019 is deels geannuleerd. De band had plannen om ook buiten Europa op te treden, maar zegt deze plannen af vanwege familieomstandigheden van Gary Barlow. 

De band zou volgend jaar op wereldtournee gaan om hun 30-jarige bestaan te vieren met shows in Europa, maar mogelijk ook in Australië en Zuid-Amerika. Maar door ziekte in de familie van Gary Barlow, een van de zangers, hebben Barlow, Mark Owen (46) en Howard Donald (50) besloten in Europa te blijven, dichtbij de familie van Barlow.

Barlow is zijn bandleden Owen en Donald dankbaar: ,,Ze hebben veel begrip getoond.” Hij hoopt op hetzelfde begrip bij de fans: ,,Ik heb niet echt een andere optie op dit moment. Ik kan niet weg. Ik hoop dat jullie dat begrijpen.”

Fans in Europa wacht mogelijk nog een verrassing: Robbie Williams suggereerde onlangs dat hij zich wellicht nog bij zijn voormalige bandleden voegt. Take That staat op 17 juni met hun Greatest Hit Live 2019-tournee in AFAS Live in Amsterdam.