U2 trad vorige week nog op in Kansas City, Missouri.
Volledig scherm
U2 trad vorige week nog op in Kansas City, Missouri. © Getty Images

Popconcerten afgelast na rellen in Saint Louis

Popartiesten Ed Sheeran en U2 hebben hun geplande concerten in de Amerikaanse stad Saint Louis afgelast. De autoriteiten zeggen de veiligheid van artiesten en bezoekers niet te kunnen garanderen. Zaterdag braken rellen uit nadat een blanke politieagent was vrijgesproken van moord op een zwarte verdachte.

Een vreedzaam protest na de vrijspraak op vrijdag ontaardde in botsingen tussen demonstranten en politie. Ongeveer zeshonderd demonstranten liepen vanaf het gerechtsgebouw door het centrum van Saint Louis, en scandeerden 'Geen rechtvaardigheid, geen vrede'. Sommigen droegen een spandoek met 'Black Lives Matter'. 

Toen demonstranten ramen van gebouwen begonnen in te slaan en voorwerpen naar politieagenten gooiden, vuurde de politie met traangas en rubberen kogels. Negen politieagenten raakten gewond en zeker 23 mensen werden aangehouden. Zaterdag gingen mensen opnieuw de straat op.

U2 wilde zaterdagavond optreden in de Dome at America's Center, met een capaciteit van 70.000 bezoekers. Mensen die een toegangskaartje hadden gekocht krijgen hun geld terug, meldt Billboard.

Demonstranten in St. Louis.
Volledig scherm
Demonstranten in St. Louis. © AP
  1. Ellie Lust hekelt kritiek op ‘positief’ coronalied, nummer toch mikpunt van spot
    video

    Ellie Lust hekelt kritiek op ‘positief’ coronalied, nummer toch mikpunt van spot

    941.000 kijkers zagen gisteravond hoe het coronalied Zon in première ging in de RTL 4-talkshow van Eva Jinek. Het nummer lag vooraf flink onder vuur. De meewerkende BN’ers werden er onder meer van beticht een slaatje te willen slaan uit de coronacrisis. Ellie Lust, die meewerkte aan het lied, beet in de talkshow flink van zich af. ,,Neem nog een augurk’’, zei ze onder meer tegen de criticasters.