Volledig scherm
Freddie Mercury. © afp

Queen brengt nieuw nummer met Freddie Mercury uit

Een 'vergeten' nummer dat Queen dertig jaar geleden opnam, wordt binnenkort uitgebracht. Op het nummer spelen de oorspronkelijke vier bandleden: Freddie Mercury zingt, Brian May speelt gitaar, Roger Taylor drums en John Deacon bas.

Volledig scherm
Brian May. © epa

Brian May, die vorige week te horen kreeg dat zijn prostaatproblemen niets met kanker te maken hebben, maakte het nieuwe bekend op zijn blog Soapbox.

'Ik had een superdag in de studio vandaag, nog voor ik het goede nieuws vernam. Er hangt Queen-magie in de lucht, ik voel het in mijn botten. Ik kan er voorlopig niet veel over vertellen, maar wat ik kan zeggen is dat we alle vier spelen op het nummer dat we hebben afgestoft: Freddie, John Roger en ik'.

Opwindend
'Het klinkt heel fris, ik werd er emotioneel van. We namen er destijds enkele ruwe takes van op, discussieerden er wat over en namen toen een goeie take op. Na wat overdubs schreeuwt het nummer nu om eindelijk op de wereld losgelaten te worden. Heel opwindend'.

Enkele maanden geleden onthulde Roger Taylor dat Freddie Mercury enkele duetten had opgenomen met Michael Jackson en dat Brian May die verloren gewaande opnames nu aan het bewerken is.

Prostaat
De 66-jarige Brian May kreeg vorige week te horen dat hij geen prostaatkanker heeft. Dat vierde hij naar eigen zeggen met een kopje thee. Dokters hadden 'enkele kleine probleemzones' op zijn prostaat gevonden, maar een biopsie bracht aan het licht dat er geen kankercellen in het spel zijn.

'Ik kreeg vanavond een fijn telefoontje van mijn specialist. Hij zei 'Ik heb goed nieuws... we hebben geen kankercellen gevonden'. Wat dat vitale orgaan betreft, dank ik God. Er moeten nog enkele mysteries ontrafeld worden, maar dit is een grote opluchting. Ik heb het in de studio gevierd met een kopje thee', schreef hij op zijn blog.

  1. Operazanger Henk Poort scoort met metalversie Sound of Silence
    Beste Zangers

    Operazan­ger Henk Poort scoort met metalver­sie Sound of Silence

    Opera- en musicalzanger Henk Poort heeft gisteravond diepe indruk gemaakt op de kijkers van tv-programma Beste Zangers. Nightwish-zangeres Floor Jansen was de hoofdgast van de avond en daarom ging de bariton volledig uit zijn comfortzone door een metalversie te zingen van Simon & Garfunkels The Sound of Silence. Dat werd gewaardeerd in binnen- en buitenland: Poort staat op nummer 1 op iTunes en Nightwish-fans uit alle windstreken schuiven hun enthousiasme niet onder stoelen of banken op YouTube.