Volledig scherm
De hoes van het Queen-album uit 1981. Er zouden daarna nog verschillende andere Greatest Hits-albums volgen, met andere hoezen. © EMI

Queen schrijft geschiedenis met album uit 1981

Queen heeft geschiedenis geschreven in het Verenigd Koninkrijk. Het Greatest Hits-album van de legendarische band is het eerste album ooit waarvan meer dan 6 miljoen exemplaren over de toonbank gingen. De Official Charts Company maakte de bijzondere mijlpaal maandag bekend.

De plaat, in 1981 uitgebracht door wijlen frontman Freddie Mercury, gitarist Brian May, bassist John Deacon en drummer Roger Taylor, had bijna 33 jaar nodig om dit aantal te bereiken. Op een gedeelde tweede plaats staan ABBA Gold en het Beatles-album Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, met beide zo'n 5,1 miljoen verkochte exemplaren.

May verklaarde maandag: 'Goed nieuws, geweldig nieuws van de Official Charts Company! Queen's Greatest Hits, die in 1981 uitkwam, heeft de 6-miljoengrens gepasseerd. Ongelofelijk. Ik wil graag iedereen bedanken die ons door de jaren heen heeft gesteund en wij hopen jullie te kunnen blijven bedienen.'

De statistieken suggereren dat nu een op de tien Britten een exemplaar van het album in huis heeft (gehad).

  1. Sophie is pas 20 maar gaat als dj de hele wereld over: ‘Het is echt zwaar soms’
    PREMIUM

    Sophie is pas 20 maar gaat als dj de hele wereld over: ‘Het is echt zwaar soms’

    Ze leeft het leven van haar dromen. Als internationaal succesvol dj Sophie Francis - of ‘gewoon Sophie uit Rooi’ (Sint-Oedenrode in Brabant) voor vrienden. Op haar 15de werd ze al ontdekt, nu is ze 20 en honderden optredens over de hele wereld verder. Op sociale media laat ze niet alleen de vrijheid, blijheid zien, maar is ze ook eerlijk. ,,Ik heb een geweldig leven, maar het is ook echt zwaar soms.”