R. Kelly tijdens een optreden in 2013.
Volledig scherm
R. Kelly tijdens een optreden in 2013. © Frank Micelotta/Invision/AP

R. Kelly treedt 28 seconden op: ‘Ik moet ook geld verdienen’

R. Kelly heeft vandaag een wel erg kort optreden gegeven in Springfield, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Illinois. De Amerikaanse r&b-zanger stapte het podium van de Dirty South Lounge op, zong 28 seconden lang een regel uit een van zijn liedjes en stopte er toen alweer mee.

 1. Vermeend slachtoffer R. Kelly klapt uit school: ‘zijn dna belandde op mijn shirt’
  Play

  Vermeend slachtof­fer R. Kelly klapt uit school: ‘zijn dna belandde op mijn shirt’

  Lanita Carter, een 40-jarige kapster die beweert in 2003 seksueel te zijn misbruikt door soulzanger R. Kelly, heeft voor de eerste keer haar verhaal gedaan op de Amerikaanse televisie. De vrouw koos er de afgelopen jaren bewust voor anoniem te blijven. Nu er een rechtszaak loopt tegen de artiest - die verdacht wordt van misbruik van een aantal vrouwen - besloot Carter toch maar uit de school te klappen in de tv-show CBS This Morning.
 2. Måneskin, Billie Eilish en BTS: bekijk de bijzonderste optredens van Global Citizen
  video's

  Måneskin, Billie Eilish en BTS: bekijk de bijzonder­ste optredens van Global Citizen

  De grootste artiesten ter wereld slaan vandaag de handen ineen voor een van de grootste goededoelenacties allertijden. Op vijf continenten treden 24 uur lang artiesten als Coldplay, Billie Eilish en BTS op voor Global Citizen Live, een initiatief dat een einde hoopt te maken aan onder meer de hongercrisis in arme landen en strijdt voor een gezonde planeet. Van bijzondere samenwerkingen tot klassieke hits: deze optredens mag je niet missen.