Volledig scherm
Phil Collins © ANP

Reünie Genesis voor BBC-documentaire

De vijf leden van de symfonische rockgroep Genesis komen voor het eerst sinds 1975 weer bij elkaar. Al is het niet om samen muziek te maken, maar voor een nieuwe BBC-documentaire.

Volledig scherm
© Peter Gabriel. EPA

Zanger Peter Gabriel en drummer Phil Collins, de twee bandleden die een succesvolle solocarrière hadden, doen eraan mee, evenals toetsenist Tony Banks, gitarist Steve Hackett en bassist Mike Rutherford. Zij vormden niet de eerste bezetting van de groep bij het ontstaan in 1967, maar wel de line-up die invloedrijke albums als Selling England by the Pound en The Lamb Lies Down on Broadway maakte. Gabriel verliet de band in 1975, waarna Collins zanger van de band werd..

De BBC belooft dat er niet eerder vertoond archiefmateriaal te zien zal zijn in de documentaire, die de titel Genesis: Together and Apart meekreeg. Er is nog geen uitzenddatum bekend.

Tien jaar geleden was even sprake van een mogelijke reünietournee, maar Peter Gabriel trok zich uiteindelijk terug. De zanger zei onlangs nog tegen Rolling Stone dat hij een reünie niet helemaal uitsluit. Maar de kans erop is volgens hem wel erg klein.