Volledig scherm
© ANP

Rockband Kane stopt ermee

De Haagse rockband Kane houdt op te bestaan. Dat heeft de groep rond zanger Dinand Woesthoff vandaag bekendgemaakt. In een verklaring op zijn website schrijft Kane dat de groep ,,op de laatste pagina'' van een ,,fantastisch avonturenboek'' is aangekomen. ,,Voor nu is het uit. Het boek dicht'', aldus Kane.

''We hebben gezegd wat we wilden zeggen, langer dan we hadden durven voorspellen, met meer support dan we ooit hoopten te dromen. De val van repetitie voorblijvend, het vuur erend is het tijd om het boek te sluiten'', aldus Dinand en Dennis.

Kane nam vorig jaar al een sabbatical 'met open einde'. Maar gaandeweg zijn de heren er dus achter gekomen dat het tijd was om te stoppen. ''Voor nu is het uit. Het boek dicht. Loslatend om door te kunnen en willen. For every end, a new beginning. Zo zal het zijn. En ze leefden nog lang en gelukkig'', besluit het duo.

De Haagse rockband bracht zes albums uit, won zes Edisons en drie 3FM Awards. Grote hits zijn So Glad You Made It, No Surrender en Come Together.