Volledig scherm
© AFP

Sam Smith maakt kans op vijf Brit Awards

Sam Smith maakt in totaal kans op vijf Brit Awards, zo is vandaag bekendgemaakt. De Britse zanger voert daarmee het lijstje aan van meest genomineerde artiesten.

Volledig scherm
© EPA

Sam Smith maakt kans op de prijs in de categorie Beste Britse artiest, Beste Britse nieuwkomer, Album van het jaar, Single van het jaar en Videoclip van het jaar. Na Sam maken Ed Sheeran en George Ezra kans op de meeste awards. Beide zangers zijn genomineerd in vier categorieën.

Zangeres FKA Twigs en Ella Henderson voeren het lijstje bij de dames aan. De zangeressen zijn allebei genomineerd in twee categrorieën.

Eerder werd al bekendgemaakt dat Taylor Swift, Ed Sheeran en Sam Smith een optreden zullen geven tijdens de uitreiking van de Brit Awards. De Britse muziekprijzen worden op woensdag 25 februari uitgereikt in Londen. Swift, Sheeran en Smith traden alle drie al eerder op tijdens de awardshow.

  1. Sophie is pas 20 maar gaat als dj de hele wereld over: ‘Het is echt zwaar soms’
    PREMIUM

    Sophie is pas 20 maar gaat als dj de hele wereld over: ‘Het is echt zwaar soms’

    Ze leeft het leven van haar dromen. Als internationaal succesvol dj Sophie Francis - of ‘gewoon Sophie uit Rooi’ (Sint-Oedenrode in Brabant) voor vrienden. Op haar 15de werd ze al ontdekt, nu is ze 20 en honderden optredens over de hele wereld verder. Op sociale media laat ze niet alleen de vrijheid, blijheid zien, maar is ze ook eerlijk. ,,Ik heb een geweldig leven, maar het is ook echt zwaar soms.”